Tarot Kaartleg(st)er versus Tarot Mediator

Tarot Kaartleg(st)er versus Tarot Mediator

De Tarot is een uit oude tijden overgeleverde collectie van kaarten. Tarot is een kaartspel dat rond de dertiende en veertiende eeuw voor het eerst opdook in Europa. Het werd vooral gespeeld onder de Roma’s (zigeuners) wat niet verwonderlijk is. Zij zijn een reizend volk die het spel meenamen uit de landen waar tarot haar oorsprong heeft, zoals Egypte, India, Spanje, Italië en Oost-Europese landen. Tarot is dus een eeuwenoud kaartspel.
Een kaartspel over het leven, dat eveneens eeuwenoude levenswijsheden in zich draagt. De prachtige voorstellingen symboliseren de zogenaamde archetypen. Dit zijn beelden en gedragingen die zijn opgeslagen in het collectieve bewustzijn van de mensheid. Of eigenlijk, in het onbewuste deel van het gezamenlijke bewustzijn.
(De psycholoog Jung interpreteerde droomsymbolen die door de gehele geschiedenis van de mensheid voor gekomen zijn en noemde deze archetypes.)

Archetypen vind je terug in mythen, godsdiensten, volksverhalen, sprookjes en ook in tarot kaarten. Aanvankelijk begon tarot als een rage in toekomst voorspellen en het heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld tot een esoterisch, filosofisch en psychologisch systeem.

Kortom, vanuit het begin werd de tarot gebruikt om toekomst te voorspellen. Kaartleg(st)ers in onze huidige tijd en die de tarot kaarten gebruiken om de toekomst te voorspellen hebben vaak zelf een boek gelezen of een cursus gevolgd.
De toekomst visie die wordt voorspeld is niet altijd juist, waardoor de tarot vaak in een negatief daglicht komt te staan. Ook de media brengt helaas regelmatig een beeld naar buiten die niet werkelijk is, dat houdt de mythe in stand.
Wat jammer is, want sommige onderscheiden zich door wel een juiste toekomst visie te geven. Meestal hebben deze mensen paranormale gaven. Zoals de mediums die tarot kaarten als hulpmiddel gebruiken.

Een Tarot Mediator heeft een gedegen HBO beroepsopleiding gevolgd.
In de opleiding besteed je minimaal 200 uren aan praktijk en studie.
50 uur opleiding in gesprekstechnieken, waarbij o.a. in de relatie van tarotprofessional en cliënt ervaring opgedaan dient te zijn. Onderwijs in de 3 klassieke decks (Waite, Crowley en Marseille) en minimaal 1 van deze decks kundig kunnen hanteren als Tarotprofessional. Diegene heeft de opleiding afgesloten met een diploma, inclusief een scriptie geschreven en gepresenteerd, gerelateerd aan een van eerder genoemde klassieke decks. Bij een tarotconsult maakt de Tarot Mediator gebruikt van de Tarot Methodiek.
Samen ga je kijken naar wat op dat moment belangrijk is voor jou.

De vele lagen in de tarot bieden een uitgelezen kans voor studie. De lagen van betekenis bieden echter ook de mogelijkheid om de kaarten te gebruiken als ‘spiegeltjes’ om te kijken naar onze alledaagse situaties.
Vaak worden deze situaties door het on(der)bewuste herkent, zonder dat de persoon in kwestie de tarot heeft bestudeerd.
Door gebruik te maken van deze herkenning, gecombineerd met de kennis van de diepere lagen van tarot, is het mogelijk de juiste vragen te stellen. Hierdoor kan de vraagsteller inzicht in zijn of haar situatie krijgen.
Een Tarot Mediator voorspelt niet een bepaalde toekomst, maar gebruikt de Tarot als instrument voor zelfinzicht. Hierdoor creëer je bewustwording bij de vraagsteller, waardoor hij / zij zelf (weer) in actie kan komen. Deze bewustwording kan je weer op weg helpen om verder te kunnen met dát wat op dat moment aandacht vraagt.
Zoals mijn vader zei:

Ga eens op een ontdekkingsreis naar het binnenste van jezelf.
Jan Backus

Dank je wel voor het lezen van dit blog.
Sonja Backus
Tarot Mediator

(Alle blogs zijn geschreven door eigen ervaring, informatie via gelezen boeken, opleidingen, cursussen, internet en gesprekken met derden. Een blog met eigen interpretatie. Voor vragen of opmerkingen kun je altijd een mail sturen naar info@praktijksonja.nl)

Facebooklinkedinmail