Corona

Op deze pagina kun je het laatste nieuws terug lezen over Praktijk Aquila en de corona crisis.
Mocht je vragen hebben dan kun je me altijd een bericht sturen : info@praktijksonja.nl
Hopelijk kan deze pagina snel weer verdwijnen.

Dinsdag 31 maart 2020
Naar aanleiding van de persconferentie van vandaag de ”stand van zaken” in het kort:
* De praktijk moet tot 28 april 2020 dicht blijven. (dit wordt gecontroleerd en de boete is hoog, buiten het feit dat gezondheid voor alles gaat!)
* Ik realiseer me heel goed dat dit voor veel klanten lastig /pijnlijke plekken en veel ongemak kan gaan geven. Ik vind dit heel vervelend.
Bij vragen of dergelijke ben ik altijd bereikbaar zodat we samen kunnen kijken wat te doen.
* Voor drukpunten, likdoorns, branderig gevoel, trauma nagels ed heb ik WandelWol in de verkoop, deze kan ik desgewenst thuis komen bezorgen.
* Zorg voor een goede conditie van de huid, iedereen is veel binnen, de verwarming staat aan, dus de huid kan (sneller) uitdrogen.
Gebruik regelmatig een (voeten) crème.
Ook deze blijft verkrijgbaar bij Praktijk Aquila.
* Voor klachten die echt hulp nodig hebben kun je de huisarts bellen of de podotherapeut. Podotherapie Hermanns heeft ook een online consult.
Zie 30 maart onderstaand.
* Tips voor de voeten kun je ook terug lezen bij 23 maart onderstaand.
* Verder :
🎋 Let op je voeding in deze tijd. Eet en drink zo gezond mogelijk.
🎋 Beweeg regelmatig, liefst in de buitenlucht een stukje wandelen of fietsen.
Liever niet naar buiten? beweeg of doe oefeningen in huis.
Weinig inspiratie? Op internet is juist nu veel te vinden qua oefeningen.
🎋 Vermijd zoveel mogelijk geraffineerde suikers.
🎋 Zorg voor een gezond slaapritme en slaap voldoende.
🎋 Hou een normaal dagritme aan, dat wil zeggen, op tijd opstaan, ontbijten, trek kleren aan (niet in de pyjama of joggingbroek blijven zitten) zorg voor een invulling, sla geen lunch over en eet een goede avond maaltijd.
Kortom hou jezelf aan een bepaald schema.
Structuur helpt je om overzicht te houden.
🎋 Leef niet in angst, zie de positieve of de voordelen van deze tijd.
Misschien kun je iets nieuws leren of kun je meer tijd met familie doorbrengen. Geniet ervan als de zon schijnt. Waardeer de kleine dingen.
Maar vooral BLIJF POSITIEF DENKEN!
🎋 Heel veel sterkte iedereen & blijf gezond !

Maandag 30 maart 2020
Hoewel Praktijk Aquila weer gepoetst is, alles bijgevuld en weer klaar is om aan het werk te gaan qua pedicure, zal dit hoogstwaarschijnlijk nog niet mogen op korte termijn. (morgen komt hierover meer duidelijkheid)

Aangezien contact verboden is (en een hoge boete oplevert als je je hier niet aan zou houden) maar zorg wel nodig is, is onderstaand wellicht een goede tijdelijke oplossing.
Vanmiddag een mail ontvangen van Podotherapie Hermanns:
* Beste collega zorgverlener,
Het hebben van voetklachten is een probleem wat van alle tijden is.
Sinds de Corona-uitbraak adviseert de overheid om geen fysiek contact te hebben met cliënten, behalve voor medisch noodzakelijke zorg.
Cliënten die wél voetklachten ervaren maar niet bij de groep medisch noodzakelijke zorg horen, vallen daarom buiten de boot waardoor zij met klachten blijven rondlopen.
Hier heeft Podotherapie Hermanns een oplossing voor gevonden;
Online Podotherapie Consulten.
Het Online Podotherapie Consult biedt mensen met voetklachten de mogelijkheid om van hun klachten af te komen, zonder daarbij in dezelfde ruimte te zijn als hun podotherapeut.
https://www.podotherapiehermanns.nl/online-consult/
Ik hoop van harte dat dit voor sommige al een stukje kan helpen zolang de praktijk nog niet open mag.
#blijfgezond #hopelijktotsnel 🍀

Dinsdag 23 maart 2020
* Naar aanleiding van de persconferentie van vandaag moet de praktijk zeker tot 6 april gesloten blijven. Met (beetje veel) pech zelfs langer.
Daardoor ga ik onderstaand tips delen om je deze weken zo goed als mogelijk en hopelijk zonder pijn heen te loodsen.
* Heb je vragen dan blijf ik uiteraard bereikbaar!
* Ook in een NOOD situatie neem even contact op dan kan ik kijken wat ik kan doen.

 • TIPS VOOR DE VOETEN
 • Eelt kan pijnlijk zijn, vooral bij een droge huid.
  Smeer daarom de voeten dagelijks in met een vettige crème.

 • Knip de teennagels zoveel mogelijk recht af! Dit kan het ingroeien van de hoekjes voorkomen. Zorg ervoor dat je een scherp nagelknippertje gebruikt. Vind je ze toch te scherp? Vijl dan alleen de scherpe randjes er af.

 • Tip voor iedereen met ‘gevoelige’ voeten, zoals sporters, diabeten, reuma patiënten, personen met likdoorns op de tenen. Doe uw sokken of panty’s binnenste buiten aan. Hierdoor kan het naadje of randje geen pijn meer veroorzaken.

 • Tip voor het helpen voorkomen of genezen van schimmelinfectie tussen de tenen. Na het baden en drogen van uw lichaam kunt u met tissue- of keukenrolpapier een opgerolde (niet te dikke) streng maken en deze tussen de tenen door ‘vlechten’. Na het aankleden verwijderen. De streng heeft dan het achtergebleven vocht opgezogen. Hierdoor wordt de huid tussen de tenen beter droog. En dat helpt mee dat de schimmel infectie minder kans krijgt.

 • Tip als u dikke nagels heeft die moeilijk te knippen zijn.
  In plaats van eens per drie weken de nagels proberen te knippen na in bad te zijn geweest (om de nagels wat zachter te maken), kunt u beter de nagels eens per week bijvijlen.

 • Moeite met het knippen van de nagels doordat ze scheuren of snel afbreken tijdens het knippen? Vijl de nagels regelmatig op de bovenplaat zodat ze dunner worden.
  Vijl ze korter in plaats van te knippen. Wilt u ze toch liever knippen, doe dat dan met kleine ‘hapjes’ en niet de hele nagel ineens.

 • Als u last hebt van een dreigende ingegroeide nagel, dat wil zeggen een pijnlijke en rode nagelrand, druppel dan dagelijks Betadine. Probeer uw ingroeiende of ingegroeide nagel niet zelf te verwijderen. Dit kan erg pijnlijk zijn en kan uw voetprobleem verergeren in plaats van verhelpen. Neem ook geen voetenbaden met biotex of zout. Voetbaden maakt de huid week en een weke huid is infectiegevoeliger.

  Om de ontsteking te verminderen kunt u het beste de navolgende stappen ondernemen:
 • 3 maal daags de aangedane teen sproeien met een douchekop met lauwwarm water. Eventueel met een zachte massagestand
 • hierna de teen en nagel goed droogdeppen met een zachte handdoek.
 • Voorkom ruw afdrogen en gebruik absoluut geen föhn
 • de nagel druppelen met een desinfectans
 • overdag de nagel afplakken met een huidvriendelijke pleister
 • ’s avonds de nagel aan de lucht laten drogen. Eventueel kunt u de ontstoken plek insmeren met een medicinale honingzalf (bij de apotheek verkrijgbaar)
 • De ontsteking moet dan binnen 3-5 dagen weg zijn. Is de ontsteking niet weg neem dan altijd contact op met uw huisarts.

 • Om nog beter een schimmelnagel te behandelen tijdens de zalf of tinctuur therapie. Probeer de nagelomgeving goed schoon te houden zodat losse schimmelresten geen sporen achterlaten door wekelijks de aangetaste nagelrandjes schoon te borstelen met een tandenborstel.
  Let op! De borstel alleen gebruiken voor de eigen ‘zieke’ nagel(s)

 • Als de huid van uw voeten erg droog is en eenmaal dagelijks smeren met een voeten crème helpt niet voldoende, probeer dan daarnaast ook babyolie (bijvoorbeeld ‘s morgens voetencrème en ‘s avonds babyolie)
  Of meng het sap van een citroen met twee eetlepels olijfolie en twee lepels zeezout en masseer er uw voeten mee.
  Goed voor een zachte, soepele huid en perfect schone nagels.

 • Wat kun je zelf doen om likdoorns te voorkomen en te behandelen?
  Belangrijk is het dragen van goed passend schoeisel. Zowel krappe als te ruime schoenen kunnen het probleem veroorzaken. Als je vaak op hoge hakken loopt, waardoor er een likdoorn op de bal van de voet is ontstaan, dan is het aan te raden om deze ruime tijd niet te dragen.
  Gebruik likdoornringetjes of likdoornpleisters, die bij de drogist verkrijgbaar zijn. De likdoornring breng je precies over de plek aan, waardoor er geen druk op de betreffende plek meer wordt uitgeoefend. Er zijn dikke schuimrubber ringen te koop en voor likdoorns tussen de tenen kun je dunnere en kleinere ringetjes krijgen. Likdoornpleisters bevatten een kleine hoeveelheid salicylzuur, wat de probleem plek verweekt. Na een aantal dagen kun je proberen de likdoorn met een scherp mesje te verwijderen. Het is wel zaak de pleister met salicylzuur niet op de gezonde huid te plakken, maar alleen precies op de aangedane plek.
  EN ga NIET douchen met een likdoornpleister!! De salicylzuur loopt dan over op de gewone huid.
 • Om het ontstaan van likdoorns te voorkomen, moet je in ieder geval druk vermijden. Als je dus weet, dat je krappe of nieuwe schoenen zult dragen, gebruik dan een beschermende pleister zoals de likdoornpleister op basis van hydrocolloïde.
 • Verder kun je voor het naar bed gaan een speciale vochtinbrengende voetencrème aanbrengen. Door je voeten in te smeren wordt de huid soepeler.
 • Drukplekken ?
 • Heb je last van drukplekken denk eens aan WandelWol. WandelWol® antidruk-wol Het antidruk-product van WandelWol bestaat uit een melange van 100% schapenwol; zonder chemische toevoegingen of bewerkingen. Het materiaal is zacht, bevat lanoline (wolvet) en geeft u het gevoel te lopen op wolken.
 • WandelWol antidruk-wol is door zijn natuurlijke afkomst biologisch afbreekbaar. WandelWol antidruk-producten absorberen transpiratievocht en ventileren. Zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. De antidruk-wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaarvorming. Werkt druk-ontlastend en is een behoud voor teennagels en voeten.

WandelWol blijft verkrijgbaar bij Praktijk Aquila. Desgewenst kom ik deze thuisbezorgen!
Datzelfde geldt ook voor voetencrème of andere producten.
Neem dan even contact met me op.

Groetjes Sonja. Blijf gezond en hopelijk tot binnenkort…


Vrijdag 20 maart 2020
* Mocht er NOOD zijn ( denk aan ingroeiende nagel / fikse likdoorn / twijfel wond bij DM of dergelijke ) dan stuur me even een bericht dan kan ik kijken wat ik kan doen.
( de huisarts heeft nu geen tijd voor voeten )
Er gelden uiterst strenge maatregelen voordat een behandeling zou plaatsvinden, daarover wordt eerst telefonisch contact met je opgenomen.
* Producten nodig ? Denk aan b.v. WandelWol. Neem ook dan even contact met me op.
* Om contact zoveel mogelijk te beperken zijn ook de tarotconsulten / tarot workshops geannuleerd. In ander geval heb je van mij een mail ontvangen.
* Wellicht beantwoord ik niet meteen, maar dan wel zo spoedig mogelijk. Met mijn diploma Verzorging heb ik me aangemeld om gedeeltelijk bij VieCuri te gaan werken zolang ik fit ben en dat nodig is.

Maandag 16 maart 2020
Helaas betekent het door de ontwikkelingen omtrent het corona virus dat Praktijk Aquila genoodzaakt is om de werkzaamheden stil te leggen.
Dit betekent concreet dat álle afspraken vanaf dinsdag 17 maart komen te vervallen.
Lang heb ik getwijfeld, of dit op dit moment wel het juiste besluit is maar gezien de ontwikkelingen en de snelle verspreiding van COVID-19 kan ik niet anders dan mijzelf, mijn gezin én mijn cliënten in bescherming nemen door de deur op slot te draaien.
Voor hoelang is nog niet duidelijk maar tenminste tot 6 april 2020 is de praktijk gesloten.
Daarna zien we weer verder.
Het enige wat ik op dit moment kan doen is aan mijn cliënten begrip vragen voor deze situatie. Hopelijk lukt het om de stijging snel onder controle te krijgen, maar dit lukt alleen als we met z’n allen de verantwoording voor elkaar nemen.
Hopelijk zien we elkaar snel, blijf veilig, blijf gezond en allemaal veel sterkte in deze bijzonder verwarrende tijd!
❤ Sonja

Zondag 15 Maart 2020
Er komt bericht vanuit de branche organisatie ProVoet
Coronavirus update – advies: sluit je praktijk!
Het bestuur van ProVoet heeft haar advies omtrent het coronavirus en de pedicurepraktijk bijgesteld, naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van 15 maart. Het advies luidt om met ingang van maandag 16 maart de pedicurepraktijk te sluiten en alle ambulante werkzaamheden stop te zetten tot en met 6 april 2020.

keep positive thinking

Facebooklinkedinmail