Over

Mijn naam is Sonja Backus, geboren (1976) en getogen in Noord Limburg. Samen met mijn twee kinderen woon ik in Venlo, waar ook mijn praktijk aan huis gevestigd is.
Ik ben gediplomeerd pedicure, afgestudeerd Tarot Mediator en met veel plezier werkzaam bij Praktijk Aquila.

Na mijn middelbare school heb ik een beroepsopleiding in de zorg gevolgd, waarna ik vijf jaar met plezier in de kraamzorg heb gewerkt. Waarop volgend ik vijf jaar in de kinderopvang heb gewerkt.
In de tussentijd rond 2000 was ik samen met mijn vader, Jan Backus, diverse cursussen gaan volgen; tarot, lenormand kaarten, numerologie, reiki en astrologie. Mijn vader ging hiermee verder en richtte in 2004 Tarotburo Aquila Blanca op.

In juni 2007 heb ik mijn diploma Pedicure behaald bij het Nolos Instituut in Venlo. Waarna ik op 4 Juli 2007 mijn eigen praktijk heb geopend in Venlo. (onder de naam Salon Lotus) Met veel plezier geef ik vanaf die tijd pedicurebehandelingen in mijn praktijk aan huis. In de jaren die volgen, volg ik nog diverse cursussen en workshops. Daardoor is het aanbod uiteraard meegegroeid net zoals mijn ervaring.

In 2012 overlijdt mijn vader zeer plotseling. Een jaar, een weg, met vele gebeurtenissen en uitdagingen volgt. Dat geeft mij andere inzichten in wat ik met mijn leven wil.
Mijn roer gaat om in mijn (privé) leven en ik ga eindelijk mijn hart volgen.

Tarot Praktijk Aquila
Venlo

Ik besluit om verder te gaan met mijn vaders Tarotburo.
In 2013 ga ik daarom de beroepsopleiding Tarot Mediator volgen in Breda.
Deze intensieve opleiding op HBO werk- en denk-niveau leidt op voor het diploma Tarot Mediator.
Gedurende deze tweejarige beroepsopleiding, leer je hoe je tarot, als inzicht gevend instrument, professioneel kunt gebruiken. Tarot is een taal die iedereen kan leren, het is een beeldtaal.
De rode draad daarbij is het gebruik van de Tarot Mediator methodiek.

De opleiding sluit ik met goed gevolg af in 2015 en vanaf die tijd geef ik tarotconsulten, onder dezelfde naam als destijds mijn vader bij Tarotburo Aquila Blanca.
(ondertussen onder de naam Praktijk Aquila)
Ook door de tijd heen wordt het een en ander uitgebreid en geef ik ook cursussen en workshops.
Kennis moet je onderhouden daarom volg ik vanaf september 2019 de 2 jarige opleiding Master Class Tarot, Meesterschap in Tarot in Terborg. (- juli 2021)
Vanaf oktober 2020 ben ik tevens begonnen met de een jarige verdiepingsopleiding Tarot, Geestelijke en Lichamelijke Gezondheid in Terborg. (- juli 2021)
Meer over de tarot kun je nalezen op de andere site van Tarot Praktijk Aquila.

Het is een mooie combinatie om met de buitenkant van iemand bezig te zijn door middel van pedicure en massages én om met de binnenkant bezig te zijn, door mensen inzichten te kunnen geven door middel van de tarot.
Jij bent welkom bij Praktijk Aquila.

Hartelijke groet,
Sonja
Pedicure en Tarot Mediator

Tarot Praktijk Aquila Venlo

Facebooklinkedinmail