Tarot Venlo

Wat is Tarot?

De Tarot vertoont veel overeenkomsten met het gewone kaartspel dat we allemaal wel kennen van jokeren, pokeren, klaverjassen en bridge.
De tarot is ongeveer volgens hetzelfde principe opgebouwd. We hebben 56 kaarten die we samen de Kleine Arcana noemen (Arcana is Latijn voor geheimen.).
Hier hebben we ook vier kleuren of series, alleen noemen we deze niet schoppen, klaveren, ruiten en harten, maar Staven, Kelken, Pentakels en Zwaarden.
Ook binnen deze kleuren kennen we de nummering Aas t/m 10 en in plaats van 3 plaatjeskaarten kent de Tarot er 4, binnen iedere serie. Namelijk de Koning, Koningin, Ridder en Schildknaap. De plaatjeskaarten worden over het algemeen de hofkaarten genoemd, maar zijn onderdeel van de Kleine Arcana.

Dan zijn er nog 22 Grote Arcana kaarten ofwel grote geheimen. Deze kaarten zijn veelal genummerd in Romeinse cijfers en hebben allemaal een naam. Tarot is een beeldtaal, vol met symbolen. Tarot kaarten helpen je je onderbewuste te doen ontwaken tot een bewustzijn.
De kaarten kunnen helpen bij het verkrijgen van inzicht en zelfkennis.
Bij tarot wordt er gekeken naar het hier en het handelen van de persoon en vormen als het ware een spiegel van de innerlijke geest.
Men kan zichzelf erin herkennen, men kan zich bestuderen en onderzoeken.
Tarot helpt om het hier en nu beter te begrijpen. De kaarten geven je innerlijke toestand weer en je huidige situatie. Met deze informatie kan men zijn bestemming in het leven begrijpen en leren om naar zijn eigen intuïtie te luisteren en te vertrouwen.
Tijdens een consult kan een Tarot Mediator je uitleg geven over de betekenis van de tarotkaarten. Ook kan hij of zij je helpen bij het analyseren en interpreteren van de kaarten. Dit door gebruik te maken van de Tarot Mediator methodiek. Je kunt het zien als een vertaler van de kaarten.
Ben je nieuwsgierig wat de Tarot kaarten jou laten zien?
Maak dan een afspraak voor een tarotconsult.

 Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. De tarotkaarten kunnen je helpen om inzicht te krijgen in bepaalde kwesties. Tarotkaarten zeggen jou nooit wat jij moet doen en wat je moet laten. Het leggen van tarotkaarten mag nooit de enige allesomvattende leidraad worden in je leven. De ‘uitkomst’ van een kaartlegging ligt nooit vast. Jij bepaalt wat je met de informatie doet die de kaarten je geven en geeft daardoor altijd zelf richting aan je toekomst.

Op onze andere site over de tarot kun je nog meer informatie nalezen:
Tarot Venlo.

Tarot Praktijk Aquila Venlo

Facebooklinkedinmail