Even voorstellen

Mijn naam is Sonja Backus, geboren in 1976 te Venlo en moeder van een dochter en een zoon. Ik ben woonachtig in Venlo, Limburg, waar ook mijn praktijk aan huis gevestigd is.
Ik ben gediplomeerd pedicure, afgestudeerd Tarot Mediator en met veel plezier werkzaam bij Praktijk Aquila.

Vanaf mijn jeugd ben ik altijd al hooggevoelig geweest en voelde ik me vaak net iets anders dan anderen.
In 2000 en de jaren die volgen ben ik met mijn vader, Jan Backus, diverse cursussen gaan volgen, tarot, lenormand kaarten, numerologie, reiki en astrologie. Mijn vader ging hiermee verder en richtte Tarotburo Aquila Blanca op. Ik kreeg ondertussen een gezin en opende een eigen zaak.

In juni 2007 heb ik mijn diploma Pedicure behaald bij het Nolos Instituut in Venlo. Waarna ik op 4 Juli 2007 mijn eigen praktijk heb geopend in Venlo. (onder de naam Salon Lotus) Met veel plezier geef ik vanaf die tijd pedicurebehandelingen in mijn praktijk aan huis. In de jaren die volgen, volg ik nog diverse cursussen en workshops. Daardoor is het aanbod uiteraard meegegroeid net zoals mijn ervaring.

In 2012 overlijdt mijn vader zeer plotseling. Een jaar, een weg, met vele gebeurtenissen en uitdagingen volgt. Dat geeft mij andere inzichten in wat ik met mijn leven wil.
Mijn roer gaat om in mijn (privé) leven en ik ga eindelijk mijn hart volgen.

Aquila Blanca


Mijn vader heeft zelf al een aantal jaren zijn eigen Tarotburo Aquila Blanca en ik besluit hiermee verder te gaan.
Ik ga in 2013 de beroepsopleiding Tarot Mediator volgen in Breda.
Deze intensieve opleiding op HBO werk- en denk-niveau leidt op voor het diploma Tarot Mediator.
Gedurende deze tweejarige beroepsopleiding, leer je hoe je tarot, als inzicht gevend instrument, professioneel kunt gebruiken.

Tarot is een taal die iedereen kan leren, het is een beeldtaal.
De rode draad daarbij is het gebruik van de Tarot Mediator methodiek.
De opleiding sluit ik met goed gevolg af in 2015 en vanaf die tijd geef ik ook tarotconsulten, onder dezelfde naam als destijds mijn vader bij Tarotburo Aquila Blanca. Ook door de tijd heen wordt het een en ander uitgebreid en geef ik ook cursussen en workshops.
Kennis moet je onderhouden daarom volg ik vanaf september 2019 volg ik de 2 jarige opleiding Master Class Tarot, Meesterschap in Tarot in Terborg.
(- juni 2021)
Oktober 2020 start ik tevens met de een jarige verdiepingsopleiding Tarot, Geestelijke en Lichamelijke Gezondheid in Terborg.
Meer over de tarot kun je nalezen op de andere site van Praktijk Aquila.

Het is een mooie combinatie om met de buitenkant van iemand bezig te zijn door middel van pedicure en massages én om met de binnenkant bezig te zijn, door mensen inzichten te kunnen geven door middel van de tarot.
Jij bent welkom bij Praktijk Aquila.

Liefs Sonja.

Facebooklinkedinmail